Podzimní Cyklotrek povede jinou trasou…

Letošní 27. ročník podzimního Cyklotreku bude mít podstatnou změnu. Místo startu a cíle se totiž oproti minulým ročníkům podstatně změní. Takže tentokrát to nebude již koupaliště ve Mšeně, ale kemp Nedamov nedaleko města Dubá. Pořadatelé tímto chtějí účastníkům nabídnout poznávání dalších míst, které přímo navazují na Kokořínsko.

A tak v sobotu 22. září se vydají závodníci zcela jinou trasou a budou moci se seznámit s místy, které možná ještě nenavštívili. Ostatní pravidla však zůstávají stejná. Společný je start, cíl a závěrečné posezení, trasu jedou účastníci v malých skupinách (obvykle 2–6 lidí). Připraveno je 30 stanovišť na zajímavých místech Kokořínska a okolí Dubé. Zde budou ukryty kleště pro označení kontrolního lístku. K jejich nalezení slouží zadaný orientační bod (výrazný strom apod.), azimut a vzdálenost, ve které je třeba hledat. Podle náročnosti mají stanoviště různou bodovou hodnotu. Prémiové body je pak možné získat například za navštívení všech vrcholů, studánek apod. Vypsány jsou kategorie Chrti a Romantici. Chrti pojedou na čas, takže zde se bude vyhlašovat vítěz. Romantici se naopak budou kochat, a tak v této kategorií se vítěz vylosuje a obdrží symbolickou cenu. Ti také mohou použít stále populárnější elektrokola, u Chrtů to samozřejmě neplatí.

Na start se závodníci postaví v 9 hodin konec závodu se předpokládá v rozmezí mezi 16. a 17. hodinou. Po tomto termínu se za každých započatých 5 minut odečte jeden bod. Uzávěrka je v 17.30.

Na ty, kdo dojedou bude čekat občerstvení, na ty ostatní se bude jenom vzpomínat…

mar