V Roztokách se představí kultura exotické Indie

V areálu zdejšího zámeckého parku se uskuteční opět po roce „Den indické kultury – Festival Dváraka 2018“. A to tuto sobotu 26. května od 10 do 17 hodin. Indie je velká země s již více jak miliardou obyvatel. Proto také nabízí spousta různých kultur a obyčejů ze své dlouhé a pohnuté historie. Návštěvníky tak čeká skutečně pestrý a bohatý program odpovídající této lokalitě.

Samozřejmě se představí umělecká stránka. Na pódiu tak zazní indická hudba s mantrami a písněmi dávné Indie. Každou hodinu se uskuteční patnáctiminutové vystoupení profesionálních tanečnic chrámového tance Bharata Nátjam a zájemci se dozví mnoho zajímavého ze studnice védské (staroindické) moudrosti a kultury. Indická kuchyně je vyhlášená svojí rozmanitostí a tak nebudou chybět i kurzy vaření indicko-vegetariánských jídel a samozřejmě jejich degustace.

I doprovodný program bude skutečně zajímavý. Dámská část si bude moci zkusit tradiční ženský oděv sárí, muži všech generací si zastřílet z luku a pro nejmladší je připraveno malování hennou či obligátní malování na obličej, skákací hrad, tvorba mandal z písku a mnoho tématických her pro chlapce i dívky. Dále zde bude galerie s názvem Starobylé Védy a opět přijede i mnich, který bude ukazovat tradiční chrámový obřad „Árati“.

Chybět nebudou stánky s jídlem a pitím, zdravé bio-obchůdky, farmářské výrobky samozřejmě pravý orientální obchůdek s krásným indickým zbožím. A určitě si mnozí nenechají ujít projížďku na indickém velbloudu.

mar