Mělník stále trápí nedostatek míst v mateřských školách

Pamatujete si na jedno z hlavních témat před komunálními volbami na podzim 2014 v našem městě? Ano, byl to nedostatek míst v mateřských školách. Jednotliví zástupci stran či hnutí se předháněli v počtech, kolik míst musí nově vzniknout, kde všude může nová MŠ stát a hlavně slibovali, že tento zásadní problém města budou velmi aktivně řešit.

Jaká je ale po třech letech realita? Od podzimu 2014 nevzniklo u nás na Mělníku ani jedno nové místo v mateřských školách! Ne nadarmo tedy v tomto případě bohužel platí, že předvolebním slibem nezarmoutíš. Opakovaně tak v našem městě mají každý rok smůlu desítky rodičů malých dětí (v roce 2015 – 59, v roce 2016 – 41, v roce 2017 – 64), kteří potřebují řešit sladění pracovního a rodinného života.

Není to pozitivní situace pro rodiče a vůbec to není pozitivní vizitka vedení města. Doufám, že si pánové Mikeš, Schweigstill a Volf uvědomí vážnost tohoto problému a udělají maximum pro to, aby na Mělníku byla vybudována co nejdříve ještě jedna plnohodnotná MŠ. Jejich nynější plán počítá s dokončením nové MŠ až za dva roky, ale není bohužel zatím jisté, zda se tak skutečně stane.

Mgr. Jiří Dohnal Mgr. Jiří Dohnal