Bluesové piano rozezní mělnické náměstí

Páteční Blues před Dírou v mělnickém podloubí již pomalu jde do finiše. Příznivce tohoto posezení bohužel čeká již předposlední koncert. 

Po skvělém vystoupení hudební formace Petra Börnerová Duo, které zde opět vytvořilo skvělé prostředí svým kultivovaném blues, zde zahraje další vynikající muzikant. Pianista a zpěvák Tomáš Homuta. Tento mělnický rodák je skutečně již známý všem, kteří navštěvuji kulturně společenské akce. Bývá stálým hostem ve zdejším klubu Stará Mydlárna kde například jeho štědrovečerní Piano Blues Nicht se již stalo nedílnou součástí vánoční atmosféry. Avšak Tomáš vystupuje již mnoho let na pražské bluesové scéně, kde měl možnost setkat se s vynikajícími muzikanty. Z nichž možno jmenovat Rene Trossmana, Justina Lavashe (jenž jak v mělnickém klubu, tak při těchto setkáních je častým hostem) či dalšího mělnickým posluchačům známého kytaristy Marcela Flemra.

A v červnu na mělnickém náměstí zorganizoval skvělý festival pod názvem „Taste of New Orleans“, kdy návštěvníci mohli vstřebat atmosféru tohoto města na břehu Mississippi. V loňském roce totiž úspěšně působil v neworleánském klubu ve státě Lousiana „BB King’s Blues Club New Orleans“ kde se setkal s vynikajícími muzikanty a jednoho z nich, skvělého kytaristu Keitha Stone, představil i na výše uvedeném festivalu.

A nyní přesně po roce v pátek 11. srpna se rozezní jeho klávesy mělnickým podloubím klasickým i moderním blues. Avšak opět nevystoupí sám. Loni to byl Marcel Flemr, a nyní to bude Vlaďka Svobodová. Tato skvělá zpěvačka, mimo jiné i bývalá členka skupiny Laura a její Tygři, je mělnickým posluchačům rovněž dobře známa.

vladka svobodová

Takže i to bohužel již předposlední letní hudební posezení v mělnickém podloubí nabídne skvělou atmosféru.

PhDr. Bedřich Marjanko 

 

TOMÁŠ HOMUTA Foto: archiv Tomáše Homuty