Kapela Dobré ráno blues band opět všechny pobaví

Po skvělém vystoupení fenomenálního Justina Lavashe, díky němuž se opět zaplnilo mělnické podloubí, bude dalším hostem pátečních večerů „Blues před Dírou“ hudební formace, která zde rovněž není žádným nováčkem

Kapelu Dobré ráno blues band založil před více jak pěti lety bluesový zpěvák a hráč na foukací harmoniku Matěj Ptaszek s nímž je tato formace i spojována. Spolu s ní navštívil jak mělnické pódium na náměstí, tak i zdejší klub Stará Mydlárna. Avšak Matěj Ptaszek se přesunul do exotických krajů Latinské Ameriky a tak jej posléze nahradil neméně skvělý muzikant. Bluesový zpěvák a profesionální hráč na foukací harmoniku Brynn Stephens, pochází z Los Angeles, kde v 80. letech vystupoval na turné populárních skupin jako například Great White, Cheap Trick či Hurricane. S kapelou Dobré ráno blues band měl možnost vystoupit na prestižních hudebních festivalech jako například Jazzovém festivalu v Hradci Králové, bluesovém festivalu v německém Schmolzeru, nebo na festivalu umění v německém Tannu. Díky této spolupráci vzniklo v letošním roce i nové album Blues Before Breakfast, v němž mezi deseti skladbami opět převažují standardy z povodí Mississippi, a tak to v krátké době nebude poprvé, kdy na mělnickém náměstí zazní muzika této oblasti Spojených států.

Další sestava tohoto tria je již „klasická“. Na kytaru zahraje Vít Kopecký koncertující po celé Evropě a na bicí i valchu nejvyhledávanější muzikant na tyto nástroje Vladislav Sosna.

Kapela je skvěle sehraná, slavné bluesové kousky hraje patřičně syrově a svižně, ale i radostně a s osobitým humorem.

A tak téměř na den přesně po roce tento pátek 21. července se opět představí před známým mělnickým barem a není pochyb, že to bude zas další skvělý večer.

PhDr. Bedřich Marjanko