Brány mělnického muzea se otevřou dokořán

V rámci Festivalu muzejních nocí zve Regionální muzeum Mělník také letos do svých expozic a na zábavný program trvající do pozdních večerních hodin.

V pátek 26. května od 17 hodin na návštěvníky bude čekat setkání s kurátory muzea na výstavě „Kam s ním? Do muzea!“. Zde se dozví mnoho zajímavostí z muzejního zákulisí a o tom jak vznikají všechny ty muzejní sbírky. Tento skutečně interaktivní program přiblíží předměty získané do sbírky Regionálního muzea Mělník za posledních deset let.

Samozřejmě je pamatováno na nejmladší návštěvníky jimž bude patřit první bod programu muzejní noci. Vše otevře pohádka z kouzelného Kašpárkova kufříku: „O panence, která tence plakala“ od 17 hodin. Jelikož do jubilejního desátého roku vstupuje interaktivní edukační činnost muzea, oslaví to děti nejoblíbenějším tvořením za poslední dekádu. „Dávnohrátky“ tety Jitky, jenž začínají v 18 hodin. Po celý večer pobaví „Popletená expozice“ – hra pro celou rodinu. A zároveň bude otevřena i výstava Z historie malé železnice s jezdícímvláčkem a také dílna ze stavebnice Merkur. Nejhezčí výtvory z oblíbené stavebnice budou vyhodnoceny.

V 19 hodin proběhne prohlídka expozice historických kočárků s nově otevřenou místností „Dobové hračky 1900 – 1980“. Večer stylově zakončí koncert známého mělnického pěveckého sboru Chrapot, který se rozezní malým sálem od 21,30 hodin.

Celý večer si návštěvníci mohou vychutnat nejen muzejní program a atmosféru, ale i víno, kávu, zdravé limonády i jiné dobroty v muzejní kavárně. Ke zhlédnutí tam bude totiž rovněž velmi poučná výstava „1917: Dočká se Evropa míru?“ mapující nesnadné úsilí našich předků o ukončení 1. světové války.

RMM (mar)

ILUSTRAČNÍ FOTO