Vlak na Mělnicku srazil a usmrtil ženu, trať Praha-Ústí stála

Nelahozeves (Mělnicko) 27. června (ČTK) – Nákladní vlak srazil dnes odpoledne kolem 14:00 na hlavní trati mezi Prahou a Ústím nad Labem v Nelahozevsi na Mělnicku ženu. Záchranáři se ji snažili oživit, svým zraněním ale nakonec na místě podlehla, řekli ČTK mluvčí hasičů Petr Svoboda a policie Markéta Johnová. Trať v místě nehody více než hodinu stála, před 15:30 byl provoz obnoven po jedné koleji.

Vlaky kvůli události nejezdily v úseku Nelahozeves – Kralupy nad Vltavou. Omezení se dotklo vlaků regionální i dálkové dopravy včetně mezinárodních expresů. Některé vlaky byly zcela odřeknuty, vyplývá z údajů na webu Českých drah. Před 15:30 byla zprovozněna jedna ze dvou kolejí, vlaky v místě projíždějí sníženou rychlostí, budou proto nabírat zpoždění.

„Jednalo se o 76letou ženu, která přecházela koleje v Nelahozevsi na Dvořákově stezce v místech, kde je to zakázané. Srazil ji nákladní vlak jedoucí směrem na Kralupy,“ řekla ČTK Johnová.

Záchranná služba na místo poslala vrtulník z Prahy a také sanitku a vůz s lékařem. „Po příjezdu na místo záchranáři prováděli resuscitaci, ve které pokračovali několik desítek minut. I přes veškerou snahu všech zúčastněných žena zemřela na místě,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Policie nyní případ vyšetřuje, na místě jsou kriminalisté, kteří ohledávají místo činu. Policie nařídí soudní pitvu, dodala Johnová.

bns dr