Brandýsko – boleslavská kulturní noc 2018

V pátek 18. května 2018 nás čeká skvostná Brandýsko-boleslavská kulturní noc.

Budeme mít možnost zažít nevšední zážitek na Koncertu k mezinárodnímu dni rodiny s Ústřední hudbou Armády ČR a jejími sólisty, letos s Radkou Fišarovou, Lucií Silkenovou, Vlastou Horváthem a kytaristou Jaroslavem „Jeffem“ Novákem, a to od 19.30 na Mariánském náměstí ve Staré Boleslavi. Koncertem nás provede Václav Žmolík, vyslechneme si jak repertoár klasický, tak například písně z muzikálů. „Nebývá zvykem, aby se Koncert ke dni rodiny v podání Ústřední hudby Armády ČR konal opakovaně na stejném místě,“ říká starosta města Vlastimil Picek, „ale ve Staré Boleslavi se nám to podařilo, a jsem tomu velmi rád, protože vím, že se naši občané na koncert již těší.“ Pro příchozí bude na náměstí zajištěno občerstvení.

Koncert provází dopravní omezení – od 17.00 do 22.00 hod. budou úplně uzavřeny silnice č. II/610 – ul. Boleslavská od ulice Okružní po Mariánské náměstí, vyjma autobusové dopravy ROPID a MHD. Vzhledem ke složité dopravní situaci ve městě bude umožněn průjezd osobních automobilů ulicí Šarochovou za asistence PČR a Městské policie, ostatní doprava bude přesměrována z ulice Ivana Olbrachta a Maxe Švabinského směr Čelákovice a silnicí III/10160 před Lázněmi Toušeň vrácena na D10. V opačném směru bude možno použít též D10 nebo objízdnou trasu přes Kostelec nad Labem. V Brandýse nad Labem nás v pátek 18. května 2018 čeká Brandýsko-boleslavská muzejní noc. Od 18.00 se v půlhodinových intervalech od Oblastního muzea Praha-východ vydáme po stopách prvorepublikového zmizelého Brandýsa. V Oblastním muzeu jsou pro Vás připraveny komentované prohlídky výstavy Neuvěřitelný svět prvních zemědělců od 19.00, 20.00 a 21.00 hod. a zajímavý program pro výstavu Osobnost města. V pozdějších hodinách proběhne promítání historických fotografií a příchozí si budou moci opéct buřtíka. Pro samostatné procházky bude od 18.00 do 23.00 otevřena synagoga, Kočárovna, katovna a radnice na Masarykově náměstí, odkud si budete moci prohlédnout město z výšky.

Na zámku Vás od 19.00 do 23.00 v půlhodinových intervalech čekají nevšední noční kostýmované prohlídky. Na výpravy a prohlídky zámku je nutné se předem hlásit na Infocentru, a to na telefonu 326 909 188. Starosta města Vlastimil Picek dodává: „Loňská muzejní noc se setkala s velmi příznivým ohlasem veřejnosti a pevně věřím, že tomu tak bude i letos. Pohled na noční město z terasy nové budovy radnice se sám nenechám ujít a srdečně zvu všechny zájemce.“