Vodárny Kladno-Mělník koupí třetinový podíl Středočeských vodáren

Kladno 27. září (ČTK) – Společnost Vodárny Kladno – Mělník (VKM) odkoupí od společnosti Veolia třetinový podíl ve společnosti Středočeské vodárny.

Cena, která vychází ze znaleckých posudků za 34procentní podíl společnosti, činí méně než 200 milionů korun. Záměr nabytí akcií musí ještě potvrdit valné hromady obou společností. ČTK o tom informovala tisková mluvčí Středočeských vodáren Lenka Kozlová v tiskové zprávě.

„Kapitálový vstup VKM do provozní společnosti je logickým krokem, který bude přínosem pro obě společnosti a ve výsledku také pro koncového odběratele,“ řekl kladenský primátor a předseda představenstva VKM Milan Volf (Volba pro Kladno).

Vodárny Kladno – Mělník jsou vlastníkem vodohospodářské infrastruktury, která zabezpečuje zásobování vodou 260.000 obyvatel Mělnicka, Kladenska a částí Rakovnicka, Mladoboleslavska a okolí Prahy. Obě firmy se zároveň dohodly, že Středočeské vodárny budou provozovat majetek VKM do konce roku 2034, což je o deset let méně, než vyplývalo z původní smlouvy.

Vodárny Kladno-Mělník budou v říjnu projednávat návrh ceny vody pro rok 2018. Na základě dohody Středočeských vodáren a VKM se cena vody nebude v příštím roce zvyšovat.

bns sd