Dnešní kulturní akce

Ve Lhotce u Mělníka budou hrát pro dobrou věc

Přesně před rokem se na zdejším hřišti uskutečnil Dobročinný fest, na němž vystoupila řada hudebníků a výtěžek byl věnován nestátní neziskové organizaci Fokus Mělník. Úkolem této organizace je podpora lidí se zkušeností s duševním onemocněním pro něž nabízí komplexní komunitní péči v neústavních podmínkách. Ve svých centrech jim poskytuje sociální a zdravotní služby za účelem rozvoje jejich každodenního života.

A tak zdejší Sbor dobrovolných hasičů pořádá druhý ročník tohoto festivalu. V sobotu 22. července od 17.30 zde opět vystoupí muzikanti aby nejenom pobavili, ale přispěli na dobrou věc. Člen mělnického Nového divadla a autor muzikálů Libushe a Šeherezáda Radek Šlangal zde zazpívá písně z těchto her, tak jako loni vystoupí Baťa a Kalábůf něžný beat, dále to bude formace Paravize, zahraje mělnická rocková kapela MSB a vše zakončí JD Country Band.

Výtěžek z dobrovolného vstupného a občerstvení tentokrát poputuje nejenom výše uvedené organizaci, ale rovněž zdejší občance pětileté Nikolce Čížkové. Tato sympatická dívčina se potýká se spinální svalovou atrofií a tak částka určitě přispěje k dalšímu zkvalitnění jejích životních aktivit.

Určitě si tak všichni užijí skvělý večer z něhož budou odcházet i s pocitem, že něco udělali pro dobrou věc.

 

lhotka-fest

 

V Měšicích proběhnou Pivní slavnosti

Je léto, slunce hřeje, a to je i příležitost k ochutnávání různých druhů piva. S oslavami tohoto pěnivého moku se doslova roztrhl pytel a tak i ve zdejší obci se rozhodli uspořádat tuto akci. A v sobotu 22. července zde otevře své stánky několik minipivovarů aby zde nabídly své ležáky či speciály. K pivu však patří i něco k zakousnutí a tak zde bude k dispozici celá řada různých dobrot. Každý si bude moci dát grilované maso, klobásy, palačinky, bramboráky či různé speciality na pivu. Své výrobky zde nabídnou i různí řemeslnící jako například košíkář, řezbář či umělecký kovář. Samozřejmě bude pamatováno i nejmladší návštěvníky. Pro ně je v průběhu dne připraven doprovodný program, malování na obličej, projížďka na koních, dětské atrakce a také možnost vyrobit si vlastní výrobky s kovářem. A pochutnat si mohou na zmrzlině, cukrové vatě či se osvěžit ledovou tříští.

mar