Adventní slavnosti na zámku

Rok se sešel s rokem, a adventní čas klepe na dveře. Poslední listopadový víkend se v areálu renesančního zámku v Nelahozevsi ponese opět ve znamení přivítání oné doby očekávání příchodu Vánoc.

Tato dvoudenní akce je určena návštěvníkům všech věkových kategorií, avšak na své si přijdou zejména rodiny s dětmi. Právě ti nejmladší se mohou těšit na kejklíře, divadelní představení a samozřejmě chybět nebudou ani oblíbené řemeslné dílny. Pro všechny návštěvníky jsou připraveny koncerty v Rytířském sále. A i v zámeckém sklepení bude veselo. Svůj fortel zde představí celá stovka řemeslníků. Každý si tak bude moci vybrat z mnoha tradičních rukodělných výrobků, mezi nimiž nebudou chybět dřevěné a textilní hračky, šperky, originální oděvy a módní doplňky, vánoční ozdoby, adventní věnce, jmelí, keramika, medovina a rovněž vánoční cukroví. A jaký by to byl advent bez nezbytných jesliček s Ježíškem i se živými zvířátky.

Součástí bohatého programu budou i prohlídky zámecké expozice, kterou představí průvodci v dobových kostýmech. Občerstvení bude převážně zajištěno zámeckým cateringem a vše bude možno zapít jak na lobkowiczkým pivem, tak i vínkem z Lobkowiczkého zámeckého vinařství Roudnice nad Labem.

mar