Brandýs nad Labem – Stará Boleslav je městem, kde se daří byznysu

Logo-Brandýs

Starosta města Brandýsa nad Labem – Staré Boleslavi Vlastimil Picek převzal z rukou organizátorů výzkumu ocenění Město pro byznys, v němž se v rámci obcí s rozšířenou působností Středočeského kraje město Brandýs nad Labem – Stará Boleslav umístilo na druhém místě. Třetí byla Lysá nad Labem, vítězem soutěže se stal Benešov.

Předání ocenění proběhlo v úterý 14. března 2017 v rámci krajského setkání Svazu měst a obcí ČR Středočeského kraje a Prahy v důstojných prostorách velkého zasedacího sálu Magistrátu hlavního města Prahy.

„Soutěž Město pro byznys se konala v roce 2016 již po deváté. Jsem velmi rád, že naše město bylo tak úspěšné v konkurenci obcí s rozšířenou působností ve Středočeském kraji. Jsou to výsledky srovnávacího průzkumu za rok 2016 a my už nyní víme, že míra nezaměstnanosti ještě poklesla. Vážíme si dobrých vztahů se zaměstnavateli v našem městě a hodláme spolupráci s nimi nadále podporovat a rozvíjet,“ říká starosta města Vlastimil Picek.

V komplexním, ojedinělém a rozsáhlém Srovnávacím výzkumu Město pro byznys jsou sledována různorodá kritéria, mj. míra nezaměstnanosti či cena vodného a stočného, přičemž jde o oblasti, které mají pro podnikatele a firmy strategický význam. Do výzkumu je automaticky zapojeno 205 měst s rozšířenou působností a 22 městských částí města Prahy.

PhDr. Zdeňka Tichá

Město pro byznys BnL_SB