„Medvědí muzicírování“ zahájí mělnické kapely

Hospoda a minipivovar Němý Medvěd na mělnickém náměstí Míru již patří ke koloritu centra města. Tento podnik se vznikl před sedmi lety v létě 2012 a o dva roky později byl založen i Minipivovar. Stalo se tak místem, kam se lidé rádi vrací za dobrým pivem. Avšak nenabízí tu „pouze“ výborné pivo či dobré burgery, ale i duchovní potravu v podobě koncertů zajímavých kapel.

I tyto koncerty budou součástí letošního nabitého Mělnického kulturního léta. A jako první se zde v pátek 28. června od 20 hodin představí kapely, které sem již prakticky patří. Počátky skupiny Místa v síti sahají do roku 2008. Tehdy byla založena hudební formace za účelem vystoupení na školní akademii mělnické ZŠ Jindřicha Matiegky a její členové předvedli vystoupení, které se setkalo s velkým úspěchem. Ten způsobil, že se rozhodli hrát dál. Bohužel se však projevily neduhy všech mladých kapel v podobě absencí a časté obměny členské základny. Teprve v roce 2010 se složení ustálilo stejně jako název kapely. Skupina hraje experimental rock na různých akcích po celém regionu a v Mělníku bývá pravidelným hostem ve zdejším klubu Stará Mydlárna a právě v Němým Medvědovi také pokřtila svojí první desku „Co s tím naděláš“. Skupinu tvoří zpěvačka Marika Dvořáková, na baskytaru hraje Ondřej Kopecký, na kytaru Filip Hrnčíř, další kytarista Jakub Beránek a za bicími sedí a i zpívá Martin Dvořák.

Další skupinou, která nesmí chybět na řadě akcí a tak jí je možno si poslechnout nejenom v Mydlárně, ale také třeba v oblíbeném zdejším baru Díra či dalších místech našeho regionu. Rocková kapela Pátá Dimenze se zformovala z mělnických hudebníků z různých kapel před několika lety. Tvoří jí zpěvačka a textařka Lenka Máťa Ducháček, baskytarista Martin Dvořák známý i jako bubeník výše uvedené kapely Místa v síti, kytarista a skladatel Míla Doležal, klávesista Jiří Cendra a za bicími sedí Pavel Dětinský.

Takže se nabízí další skvělá příležitost jak přivítat dobu prázdnin a letních zábav…

mar